Waarom heeft Boksen het nieuws verlaten?

 

Wat gebeurt er in de wereld van het boksen.

Omdat ik toevallig een extreme interesse heb in allerlei sporten, heb ik in mijn tijd ook veel naar boksen gekeken. Nu vraag ik me af wat er gebeurt met de bokssport. Vroeger hoefde ik niet op te zoeken of te zoeken naar de informatie die ik nodig heb (het is echt nodig voor mij).

Ik keek naar mijn boksen bij Eurosprt op tv, en in combinatie met het sportnieuws was ik altijd op de hoogte. Nu moet ik echt mijn informatie opzoeken en speciale boksnieuwsberichten lezen om op de hoogte te blijven. Ik weet niet of dit overal ter wereld gebruikelijk is, maar in Noorwegen is het boksen verdwenen. Ik weet dat het niet aan de Noorse boksers ligt, want die hebben toch niet aan de top meegedaan, maar ik vraag me af of het iets te maken heeft met de oosterse landen die de sport domineren.

Ik moet zeggen dat ik het soort persoon ben dat bijna alles volgt wat er in de sportwereld gebeurt zonder al te veel tijd te besteden aan elke niche. Mijn belangrijkste informatie haal ik meestal uit, zoals gezegd, het Breda Nieuws. Ik heb simpelweg niet de tijd om alle websites en tijdschriften te lezen om alle gedetailleerde informatie te krijgen.

Terug naar de bokssport. Het lijkt mij dat boksen min of meer uit het reguliere nieuws verdween toen de Russen de zwaargewichttitels pakten. Ik herinner me dat we kampioenen uit de westerse landen hadden en de aanloop naar de grote titelgevechten door iedereen werd gedekt. Nu heb ik geluk als ik de uitslag van een wedstrijd om de zwaargewichttitel te weten kom.

Eerlijk gezegd hoor ik meer over Mike Tyson dan over het Russische monster Valujev of de gebroeders Klitsko. Wat is er gebeurd? Hebben de westerse landen hun interesse in de sport verloren? Hebben we een nieuwe Mike Tyson of Evander Holyfield nodig om de journalisten weer wakker te schudden?

Ik herinner me de dagen dat al het nieuws de spanning voor een gevecht opdreef en het was alsof ik de wedstrijd moest zien om zo snel mogelijk het resultaat te krijgen. Ik zou de hele nacht kunnen blijven wachten op het evenement dat in een andere tijdzone plaatsvond. Nu vermelden ze de uitslag niet eens meer in het ochtendnieuws.

Alles wat ik te zeggen heb is dat ik het boksen terug in de schijnwerpers wil hebben. Ik weet dat er enorme sporten zijn om mee te concurreren over de berichtgeving in de pers, maar in ieder geval een paar zinnen. Misschien is Don King nu langzamer met zijn hype, maar ik denk dat we er meer van nodig hebben om de mensen weer boksen te laten volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top